Bio arganový olej Zahir 250ml - regeneruje a chrání, rychle se vstřebává - 8594182620016
Sdílej se svými přáteli

Bio arganový olej - 250ml

Skladem

Maroko

8594182620016

Tělové oleje Zahir Cosmetics

250 ml

797 Kč S DPH

ks

Bio arganový olej Zahir Cosmetics 250 ml

Přírodní za studena lisovaný arganový olej na péči o pleť, tělo i vlasy. Regeneruje a chrání, rychle se vstřebává, pomáhá v boji proti stárnutí pokožky i volným radikálům. Vhodný také na citlivou pleť, výborný na všechny typy vlasů včetně suchých a roztřepených. Marocký arganový olej je prověřen staletími, tradice používání arganového oleje sahá daleko do starověku. Bio arganový olej neobsahuje parabeny, silikony ani konzervanty!

Jak použít arganový olej Záhir ?

  • místo krému či pod něj: doporučujeme nanést pár kapek na pleť navlhčenou ideálně květovou vodou a jemně vmasírovat, olej je velmi rychle vstřebáván a zanechá pleť vláčnou i příjemně vyživenou
  • k masáži nebo místo tělového mléka: naneste nejlépe po koupeli na stále vlhkou pokožku či místo holící pěny, strojek pak krásně klouže a kůže není zbytečně vysušována
  • jako sérum či zábal na vlasy: naneste na vlhké vlasy, nechte působit a následně smyjte šamponem jako při jakémkoliv jiném mytí, ideální na roztřepené konce vlasů
  • na nehty: olej je vhodný i jako zábal pro vyživení křehkých a štěpících se nehtů a ke změkčení nehtové kůžičky, olej mírně nahřejte a na deset minut do něj ponořte nehty, poté otřete
  • skladujte při teplotě do 28 stupňů Celsia, chraňte před přímým sluncem

Marocký arganový olej

Univerzální kosmetický přípravek marockých žen pro péči o pleť, vlasy i pokožku celého těla. Čistě přírodní, bez zbytečných přidaných konzervantů či jiných látek. Olej pocházející z rostliny argánie trnité rostoucí pouze v jihozápadním Maroku a je vhodný pro péči o pokožku obličeje i celého těla a k vlasovým zábalům.

Úžasný zlatavý olej díky svému poměru nasycených a nenasycených mastných kyselin a velkému množství vitaminu E pomáhá k obnově pleti, která je po jeho nanesení vláčná a při dlouhodobém používání hebká a vypnutá. Vhodný k prevenci proti tvorbě vrásek a nápravě těch existujících. Pokožku zjemňuje a zabraňuje jejímu nadměrnému vystavování volným radikálům. Také skvělý na suché a lámající se vlasy - stačí jej nanést na vlhké vlasy, nechat alespoň 5 minut působit, případně zabalit vlasy do ručníku a nechat v teple pracovat, poté smýt jemným šamponem.

Jak vzniká arganový olej ?

Arganový olej pochází ze stromu argánie trnité, ve staré české literatuře se můžeme setkat také s názvem dvojčet trnatý. Roste pouze v jihozápadním Maroku. Dočíst se můžeme i o snaze o kultivaci jinde v Africe. Jedná se o velmi odolnou rostlinu schopnou přežít sucho a horko polopouště díky velmi propracovanému kořenovému systému. Jeho plody můžeme vzhledem přirovnat k olivám. Pro lisování se používá jen vnitřní část plodu - semeno. To je ukryto v měkkém obalu, který se musí odstranit (a většinou se používá jako krmení koz, které jinak po argániích šplhají a samy plody sklízejí) a v tvrdém obalu, který je třeba rozbít.

Na jeden litr oleje je zapotřebí zhruba třiceti kilogramů plodů. Výsledný olej pak podléhá různé filtraci, aby byly odstraněny větší částečky, případně rozbité skořápky. V některých provozech dochází také k chemickému čištění či procesu odstranění pachu - charakteristické vůně arganového oleje. Čistý olej voní naprosto charakteristicky, z u nás běžných potravin se dá přirovnat k oříškům. Každá várka je trochu odlišná, závislá na počasí i období, kdy bylo vše sklizeno. Každopádně nesmí být olej žluklý či naopak nevonět nijak. Výsledná barva čistého přírodního oleje je nádherně zlatá, lehká usazenina není na závadu. Ke kosmetickým účelům se používá olej lisovaný za studena - čistě mechanicky získaný, jak je popsáno výše. Je možné ho použít také ke kulinářským účelům, ale ke konzumaci je lépe využít olej z lehce napražených semen, který má úžasnou nasládle ořechovou chuť. Zachovává si velké množství vitaminů, minerálů a zejména obsah nenasycených mastných kyselin stejně jako olej za studena lisovaný, takže působí blahodárně na celkovou obranyschopnost organismu i na kvalitu nehtů a vlasů. Jeho jedinečná chuť se skvěle hodí do salátů či k namáčení pečiva místo oleje olivového.

Arganový olej je velmi dobře snášen i citlivou pokožkou. I pleť obvykle špatně reagující na jakékoliv mastné přípravky jej ve většině případů snese - má velmi nízkou komedogennost, některé studie jej dokonce doporučují při léčbě aknózní pleti. Zároveň dokáže pečovat o pokožku suchou a uklidnit pleť po slunění. Arganový olej je univerzální kosmetický zázrak.

Složení produktu

INCI: Bio arganový olej (Arganiaspinosa kernel oil from organic agriculture)