Vychutnejte si nerafinované bio bambucké máslo získané z panenské přírody tropické Ugandy. Bambucké máslo je tradičně využíváno v africké kuchyni, jemná oříšková chuť dodá pokrmům nový rozměr.
Používá se pro výrobu pralinek, čokolád a dalších cukrovinek. Má krémovou konzistenci a příjemnou oříškovou chuť. Díky svému vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin je vhodnou alternativou tuku v rostlinné kuchyni. Hodí se na přípravu sladkých i slaných pokrmů.
Bambucké máslo jde skvěle využít místo smetany či olivového oleje do základu omáčky. Krásně provoní těstoviny, rýži, brambory či zeleninu. Přidáním česneku a zelené cibulky vytvoříte jednoduchou a chutnou omáčku, která se skvěle hodí k řadě pokrmů. Má tradiční využití v africké kuchyni podobně jako v Asii kokosový olej.
Při pečení čokoládových sušenek, vánočního cukroví i svátečních dortů si můžete plně vystačit s bambuckým máslem, které hravě zastoupí klasické máslo, olej i kakaové máslo. Ve vybraném receptu ho použijte ve stejném množství. Pokud si nejste zcela jisti jemně oříškovou chutí bambuckého másla, pak nahraďte klasické máslo jen z části.
Bambucké máslo se skvěle doplňuje se sladkými recepty jako jsou palačinky, lívance a vafle. Postup přípravy je přitom stejný jako u klasického másla. Na mírném plamenu rozehřejte bambucké máslo a poté na něm usmažte oblíbené dobroty.
Přidejte máslo na chleba či topinku místo klasického másla jako veganskou a zdravou variantu. Přidáním medu nebo marmelády vytvoříte kulinářský zážitek.
Nemusíte se bát ani slaných pokrmů. Vyzkoušejte lehce restovanou zeleninu nebo francouzské tousty na slano.
Nerafinované bambucké máslo pochází ze vzácné odrůdy máslovníku afrického Vitellaria Nilotica, také zvaného jako strom karité nebo shea. Máslovník roste v pásmu savan ve východní Africe. Plodí jednou ročně, a to až po 15 letech svého života. Jeho plody dozrávají v krátkém období od dubna do června. Pod skořápkou plodů je ukryto jádro s vysokou nutriční hodnotou a vitamíny, z něhož získáváme bambucké máslo.
Ve srovnání se svým západoafrickým protějškem Vitellaria Paradoxa, který obsahují běžně dostupná bambucká másla, je karité měkčí, intenzivněji voní a obsahuje více prospěšných látek. Pěstování stromů karité i samotná výroba bambuckého másla je koncipována tak, aby příznivě ovlivňovala přirozené biorytmy místní fauny a flory a nezatěžovala životní prostředí.
Označení BIO znamená, že produkt byl vyroben podle zásad ekologického zemědělství. Při pěstování plodin certifikovaných jako bio je zakázáno používat herbicidy, pesticidy či umělá hnojiva. BIO certifikát představuje celostátní ochrannou známku pro bio potraviny.
Tento certifikát je udělován společností PETA. Zajišťuje, že žádný z našich produktů, ani jeho ingredience, nebyly testovány na zvířatech, a navíc neobsahují žádné suroviny živočišného původu (včelí vosk, lanolin, karmín atd.). V Purity Vision si vážíme všech živých bytostí, a proto je proti našemu přesvědčení cokoliv testovat na zvířatech.
INCI: 100% tuk ze semen máslovníku africkeho*
Vitellaria Nilotica
* z kontrolovaného ekologického zemědělství