Tři druhy kokosových olejů v bio kvalitě jsou vyrobené různými technologiemi. Jedinečnou vlastností kokosových olejů je jejich univerzálnost. Lze je využívat jako potravinu, doplněk stravy a především v kosmetice.
Asijská specialita v té nejlepší kvalitě, kterou si zamilujete jako kosmetiku i potravinu.
Po dvou letech intenzivního výzkumu, bádání a experimentů s našimi farmáři na Filipínách, jsme vyvinuli unikátní výrobní proces, který umožňuje zcela bez tepelného zahřátí extrahovat naprosto čistý kokosový olej přímo z čerstvého kokosového mléka. Vznikla unikátní patentová technologie, která jako jediná na světě zaručuje maximální možnou kvalitu kokosového oleje.
V čem je lepší, než za studena lisovaný a sušený?
RAW v překladu znamená „syrový“ či „živý“. RAW představuje všechny potraviny, které při svém zpracování neprošly tepelnou úpravou (vaření, dušení, pečení, pasterování, zavařování apod.). Aby výrobek mohl být označen za RAW potravinu, nesmí se při svém zpracování setkat s teplotou vyšší než 42°C. Tato podmínka musí být dodržena při všech dílčích fázích zpracování oleje – získávání výchozí suroviny, lisování, balení, skladování i přepravě. Díky tomu zůstávají všechny nutriční hodnoty zachovány, nedochází k modifikaci výživných látek, minerálů a vitamínů a ty si tak uchovávají maximální vstřebatelnost a využitelnost pro lidský organismus.
Za studena lisovaný panenský kokosový olej pochází z čistých oblastí tropických ostrovů a mořského pobřeží. Palmy jsou pěstovány v čisté přírodě podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství.
Zralé plody jsou ručně zpracovány tradiční metodou lisování za studena. Jedině tak si olej uchovává všechny vitamíny a antioxidační látky prospěšné lidskému organismu.
Kokosový olej je odnepaměti ceněn pro své blahodárné a všestranné působení na organismus. Dlouhodobě hydratuje a zvláčňuje pokožku, snadno se vstřebává a nezanechává nepříjemný pocit mastnoty, což ocení zejména lidé s mastnější pletí. Je bohatý na antioxidační látky, které pomáhají organismu vypořádat se s působením volných radikálů. Pozitivně ovlivňuje přirozené regenerační procesy pleťových buněk.
Pečete chleba? Zkuste do receptury místo másla či stolního oleje přidat kokosový olej. Jemná chuť a lahodná křehkost pečiva vás určitě nadchne.
Rychlý a delikatesní recept: Oloupané půlené brambory vydatně potřete kokosovým olejem a dejte péct do trouby na cca 40 minut (po 20 minutách otočte, aby se opékaly i z druhé strany). Po upečení ozdobte bylinkami a osolte mořskou solí, nebo třeba pálivou kořenící pastou. Bio kokosový olej dodá pečeným bramborům chuť exotiky. Uznání vašich spoluhodovníků je zaručeno!
Grilujete? Vyzkoušejte kokosový olej jako základ do grilovacích past a směsí. Tip na originální grilovací směs - pro nový rozměr chuti smíchejte bio kokosový olej, sůl a trochu nasekané citronové trávy.
Purity Vision kokosový olej ocení i děti, stačí rozpustit lžičku kokosového oleje na oblíbené obilné kaši. Okouzlí je oříšková kokosová chuť a nový chuťový zážitek!
V našich krajích máme chuť kokosu spojenou spíš se sladkostmi. Kokosový olej se ale výborně hodí i do kořeněných, slaných či ostrých pokrmů, kterým dodá jedinečnou chuť. Zkuste třeba přidat kokosový olej do majonézy.
Raw kokosový olej bio: 100% kokosový olej z kontrolovaného ekologického zemědělství
Bio kokosový olej panenský: 100% kokosový olej z kontrolovaného ekologického zemědělství
Bio kokosový olej bez vůně: 100% kokosový olej z kontrolovaného ekologického zemědělství