Jemná hraška na zahušťování Ceria 1 kg
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Hraška je také skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, umožňuje tak vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny.
Je to zdroj hořčíku i zinku a bez obsahu lepku. Vychucená hrachová směs s vysokým obsahem vlákniny. Použité ingredience jsou pouze z přírodních zdrojů a přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky!
Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností.
Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru. Narozdíl od Hrašky pikantní má snížené množství koření, soli a je zcela vynecháno chilli a česnek. Hraška jemná je proto vhodnější pro děti a některé diety.
Hraška prospěje zdraví, nahrazuje méně zdravé
- klasický trojobal - v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu
- jíšku - zahustíte polévku i omáčku
- vejce - v karbanátkách, v těstech, při zapékání ...
- neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty, barviva ani GMO
Pomazánka z Hrašky
- na 1 osobu použijeme 10g Hrašky na cca 50ml vody
- těstíčko rozmícháme s vodou a zvolna vaříme na hustou kaši 20 minut
- po vychladnutí našleháme s tukem 20g na osobu, jako tuk může být olej, máslo apod.
- dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme buď třený česnek, nastrouhaný křen anebo nakrájenou papriku, rajce, mrkev, celer apod.
Dresinky s Hraškou
- základ dresinku připravíme jako u pomazánky, použijeme však 5g Hrašky na 25ml vody
- po vychladnutí našleháme s jogurtem nebo kyselou smetanou
- dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme kopr, bylinky, česnek apod.
Zahuštění polévek Hraškou - zeleninové, bramborové i gulášové
- množství pro 4 porce
- vrchovatou polévkovou lžíci Hrašky 30g nasypeme do 1,5 litru vlažné polévky a zamícháme
- vaříme cca 20 minut
Hraška na mozeček, lečo či špenát apod.
- Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne kaše
- přidáme uvařený květák nebo podušené papriky a rajčata nebo mražený špenát
- promícháme, podle potřeby povaříme a dochutíme
- chutnejší je, když Hrašku povaříme s osmahnutou cibulkou a Mahá kořením
Hraška v karbanátcích - zeleninových, sýrových apod.
- množství na 4 porce, Hraška pikantní či jemná
- smícháme 250g Hrašky s 300g nastrouhané zeleniny a podle potřeby přidáme vodu
- z těsta tvarujeme karbanátky a můžeme, ale nemusíme, je obalit ve strouhance
- karbanátky smažíme v horkém oleji či je pečeme na plechu v troubě
Hraška ve slaných těstech
- poměr zhruba 30g za jedno vejce, což je asi 1 polévková lžíce
- Hrašku smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme, jak jsme zvyklí
- Hraška je vhodná do kynutého těsta na knedlíky či slané pečivo
- vhodná také do bramborového těsta na noky nebo knedlíky apod.
Hraška na zapékání - brambor, zeleniny nebo těstovin
- Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme cca 20 min na mírném plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka
- můžeme dochutit muškátovým oříškem, oregánem nebo dle chuti
- vzniklou omáčkou přelijeme zapékané jídlo a dopečeme v troubě
Placky z Hrašky - zeleninové, sýrové, houbové i jejich směsi
- množství na 4 porce
- smícháme 140g Hrašky pikantní s 250ml vody na těstíčko
- nakrájíme či nastrouháme 200g zeleniny, takto připravenou zeleninu vmícháme do těstíčka na hustotu jako na lívance
- placky smažíme v horkém oleji nebo je pečeme v troubě na plechu
Hraška na řízky - zeleninové, sýrové, houbové ...
- množství na 4 porce
- smícháme 80g Hrašky se 120ml vody na těstíčko do hustoty řidší hořčice
- naporcujeme 300g zeleniny
- kousky zeleniny namáčíme v těstíčku a klademe je do rozpáleného oleje
Zahušťování omáček, šťáv i gulášů s Hraškou
- na porci použijeme 10g Hrašky pro asi 120ml omáčky
- Hraškou můžeme nahradit mouku úplně nebo jen částečně, Hrašku i mouku je potřeba povařit minimálně 20 min.
- Hrašku lze používat k přípravě bešamelových omáček
Složení produktu
Složení: hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl (40% draslíku), směs koření
Veronika 27. 10. 2021, 20:32
Používám místo mouky na zahuštění polévek, omáček, ale i na obalování při smažení. Můžu vřele doporučit.
Používám místo mouky na zahuštění polévek, omáček, ale i na obalování při smažení. Můžu vřele doporučit.
Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)