Sdílej se svými přáteli

Jemná hraška na zahušťování - 1kg

(1)

Není skladem

Česko

8594056220069

Hraška na zahušťování

1 kg

133 Kč S DPH

ks

Varianty 0

Jemná hraška na zahušťování Ceria 1 kg

Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Hraška je také skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, umožňuje tak vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny.

Je to zdroj hořčíku i zinku a bez obsahu lepku. Vychucená hrachová směs s vysokým obsahem vlákniny. Použité ingredience jsou pouze z přírodních zdrojů a přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky!

Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností.

Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru. Narozdíl od Hrašky pikantní má snížené množství koření, soli a je zcela vynecháno chilli a česnek. Hraška jemná je proto vhodnější pro děti a některé diety.

Hraška prospěje zdraví, nahrazuje méně zdravé

  • klasický trojobal - v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu
  • jíšku - zahustíte polévku i omáčku
  • vejce - v karbanátkách, v těstech, při zapékání ...
  • neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty, barviva ani GMO

Pomazánka z Hrašky

  • na 1 osobu použijeme 10g Hrašky na cca 50ml vody
  • těstíčko rozmícháme s vodou a zvolna vaříme na hustou kaši 20 minut
  • po vychladnutí našleháme s tukem 20g na osobu, jako tuk může být olej, máslo apod.
  • dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme buď třený česnek, nastrouhaný křen anebo nakrájenou papriku, rajce, mrkev, celer apod.

Dresinky s Hraškou

  • základ dresinku připravíme jako u pomazánky, použijeme však 5g Hrašky na 25ml vody
  • po vychladnutí našleháme s jogurtem nebo kyselou smetanou
  • dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme kopr, bylinky, česnek apod.

Zahuštění polévek Hraškou - zeleninové, bramborové i gulášové

  • množství pro 4 porce
  • vrchovatou polévkovou lžíci Hrašky 30g nasypeme do 1,5 litru vlažné polévky a zamícháme
  • vaříme cca 20 minut

Hraška na mozeček, lečo či špenát apod.

  • Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne kaše
  • přidáme uvařený květák nebo podušené papriky a rajčata nebo mražený špenát
  • promícháme, podle potřeby povaříme a dochutíme
  • chutnejší je, když Hrašku povaříme s osmahnutou cibulkou a Mahá kořením

Hraška v karbanátcích - zeleninových, sýrových apod.

  • množství na 4 porce, Hraška pikantní či jemná
  • smícháme 250g Hrašky s 300g nastrouhané zeleniny a podle potřeby přidáme vodu
  • z těsta tvarujeme karbanátky a můžeme, ale nemusíme, je obalit ve strouhance
  • karbanátky smažíme v horkém oleji či je pečeme na plechu v troubě

Hraška ve slaných těstech

  • poměr zhruba 30g za jedno vejce, což je asi 1 polévková lžíce
  • Hrašku smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme, jak jsme zvyklí
  • Hraška je vhodná do kynutého těsta na knedlíky či slané pečivo
  • vhodná také do bramborového těsta na noky nebo knedlíky apod.

Hraška na zapékání - brambor, zeleniny nebo těstovin

  • Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme cca 20 min na mírném plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka
  • můžeme dochutit muškátovým oříškem, oregánem nebo dle chuti
  • vzniklou omáčkou přelijeme zapékané jídlo a dopečeme v troubě

Placky z Hrašky - zeleninové, sýrové, houbové i jejich směsi

  • množství na 4 porce
  • smícháme 140g Hrašky pikantní s 250ml vody na těstíčko
  • nakrájíme či nastrouháme 200g zeleniny, takto připravenou zeleninu vmícháme do těstíčka na hustotu jako na lívance
  • placky smažíme v horkém oleji nebo je pečeme v troubě na plechu

Hraška na řízky - zeleninové, sýrové, houbové ...

  • množství na 4 porce
  • smícháme 80g Hrašky se 120ml vody na těstíčko do hustoty řidší hořčice
  • naporcujeme 300g zeleniny
  • kousky zeleniny namáčíme v těstíčku a klademe je do rozpáleného oleje

Zahušťování omáček, šťáv i gulášů s Hraškou

  • na porci použijeme 10g Hrašky pro asi 120ml omáčky
  • Hraškou můžeme nahradit mouku úplně nebo jen částečně, Hrašku i mouku je potřeba povařit minimálně 20 min.
  • Hrašku lze používat k přípravě bešamelových omáček

Složení produktu

Složení: hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl (40% draslíku), směs koření

Certifikáty
VEGAN
Složení
vhodné pro vegany, bez lepku, bez cholesterolu

27. 10. 2021, 20:32

Používám místo mouky na zahuštění polévek, omáček, ale i na obalování při smažení. Můžu vřele doporučit.

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)