Sdílej se svými přáteli

Pikantní hraška na obalování - 1kg

Není skladem

Česko

8594056220021

Hraška na obalování

1 kg

133 Kč S DPH

ks

Varianty 0

Pikantní hraška na obalování Ceria 1 kg

Vychucená hrachová směs s ingrediencemi z pouze přírodních zdrojů, které přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky.

Hraška je bohatým zdrojem vlákniny a přirozeným zdrojem hořčíku i zinku. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty, barviva ani GMO.

Hraška prospívá zdraví a nahradí

  • klasický trojobal - v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu
  • vejce - v karbanátkách, v těstech, při zapékání atd.
  • jíšku - zahustíte polévku i omáčku

Hraška na řízky - zeleninové, sýrové, houbové nebo jakékoliv jiné

  • množství na 4 porce
  • smícháme 80g Hrašky se 120ml vody na těstíčko do hustoty řidší hořčice
  • naporcujeme 300g zeleniny
  • kousky zeleniny namáčíme v těstíčku a klademe je do rozpáleného oleje

Hraška v karbanátcích - zeleninových, sýrových aj.

  • množství na 4 porce, lze použít pikantní či jemnou Hrašku
  • smícháme 250g Hrašky s 300g nastrouhané zeleniny a podle potřeby přidáme vodu
  • z těsta tvarujeme karbanátky a můžeme, ale nemusíme, je obalit ve strouhance
  • karbanátky smažíme v horkém oleji či je pečeme na plechu v troubě

Hraška na zapékání - brambor, zeleniny i těstovin

  • Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme cca 20 min. na mírném plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka
  • můžeme dochutit muškátovým oříškem, oregánem anebo dle chuti
  • vzniklou omáčkou přelijeme zapékané jídlo a ještě dopečeme v troubě

Placky z Hrašky - zeleninové, sýrové, houbové i jejich směsi

  • množství na 4 porce
  • smícháme 140g Hrašky pikantní s 250ml vody na těstíčko
  • nakrájíme či nastrouháme 200g zeleniny, takto připravenou zeleninu vmícháme do těstíčka na hustotu jako na lívance
  • placky smažíme v horkém oleji nebo je pečeme v troubě na plechu

Zahušťování omáček, šťáv a gulášů s Hraškou

  • na porci použijeme 10g Hrašky pro asi 120ml omáčky
  • Hraška umí nahradit mouku úplně nebo jen částečně, Hrašku i mouku je potřeba povařit minimálně 20 min.
  • Hrašku lze používat k přípravě bešamelových omáček

Hraška ve slaných těstech

  • zhruba 30g za jedno vejce, což je asi 1 polévková lžíce
  • Hrašku smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme, jak jsme zvyklí
  • vhodná do kynutého těsta na knedlíky či slané pečivo
  • také vhodná do bramborového těsta na noky nebo knedlíky aj.

Hraška také na mozeček, lečo, špenát ...

  • Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne kaše
  • přidáme uvařený květák nebo podušené papriky a rajčata nebo mražený špenát
  • promícháme, podle potřeby povaříme a dochutíme
  • chutnejší je, když Hrašku povaříme s osmahnutou cibulkou a Mahá kořením

Zahuštění polévek Hraškou - na zeleninové, bramborové i gulášové polévky

  • množství pro 4 porce
  • vrchovatou polévkovou lžíci Hrašky 30g nasypeme do 1,5 litru vlažné polévky a zamícháme
  • vaříme cca 20 minut

Což takhle udělat z Hrašky pomazánku?

  • na 1 osobu použijeme 10g Hrašky na cca 50ml vody
  • těstíčko rozmícháme s vodou a zvolna vaříme na hustou kaši 20 minut
  • po vychladnutí našleháme s tukem 20g na osobu, jako tuk může být olej, máslo či jiný
  • dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme buď třený česnek, nastrouhaný křen anebo nakrájenou papriku, rajce, mrkev, celer apod.

Dresinky s Hraškou!

  • základ dresinku připravíme jako u pomazánky, použijeme však 5g Hrašky na 25ml vody
  • po vychladnutí našleháme s jogurtem nebo kyselou smetanou
  • dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme kopr, bylinky, česnek apod.

Složení produktu

Složení: hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40% draslíku), směs koření, chilli

Certifikáty
VEGAN
Složení
vhodné pro vegany, bez lepku, bez cholesterolu