Hraška na obalování pikantní Ceria 250 g
Vychucená hrachová směs s ingrediencemi z pouze přírodních zdrojů, jež přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky.
Hraška je bohatým zdrojem vlákniny a přirozeným zdrojem hořčíku i zinku. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty, barviva ani GMO.
Hraška prospěje zdraví a nahradí
- jíšku - zahustíte polévku i omáčku
- vejce - v karbanátkách, v těstech, při zapékání apod.
- klasický trojobal - v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu
Hraška na zapékání - brambor, zeleniny nebo těstovin
- Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme cca 20 minut na mírném plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka
- můžeme dochutit muškátovým oříškem, oregánem anebo dle chuti
- vzniklou omáčkou přelijeme zapékané jídlo a ještě dopečeme v troubě
Hraška na řízky - zeleninové, sýrové, houbové či jiné
- množství na 4 porce
- smícháme 80g Hrašky se 120ml vody na těstíčko do hustoty řidší hořčice
- naporcujeme 300g zeleniny
- kousky zeleniny namáčíme v těstíčku a klademe je do rozpáleného oleje
Placky z Hrašky - zeleninové, sýrové, houbové i jejich směsi
- množství na 4 porce
- smícháme 140g Hrašky pikantní s 250ml vody na těstíčko
- nakrájíme či nastrouháme 200g zeleniny, takto připravenou zeleninu vmícháme do těstíčka na hustotu jako na lívance
- placky smažíme v horkém oleji nebo je pečeme v troubě na plechu
Zahušťování omáček, šťáv a gulášů s Hraškou
- na porci použijeme 10g Hrašky pro asi 120ml omáčky
- s Hraškou lze nahradit mouku úplně nebo jen částečně, Hrašku i mouku je potřeba povařit minimálně 20 min.
- Hrašku lze používat k přípravě bešamelových omáček
Hraška v karbanátcích - zeleninových, sýrových apod.
- množství na 4 porce, pikantní či jemná Hraška
- smícháme 250g Hrašky s 300g nastrouhané zeleniny a podle potřeby přidáme vodu
- z těsta tvarujeme karbanátky a můžeme, ale nemusíme, je obalit ve strouhance
- karbanátky smažíme v horkém oleji či je pečeme na plechu v troubě
Hraška ve slaných těstech
- zhruba 30g za jedno vejce, což je asi 1 polévková lžíce
- Hrašku smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme, jak jsme zvyklí
- Hraška do kynutého těsta na knedlíky či slané pečivo
- Hraška do bramborového těsta na noky nebo knedlíky aj.
Zahuštění polévek Hraškou - zeleninové, bramborové či gulášové
- množství pro 4 porce
- vrchovatou polévkovou lžíci Hrašky 30g nasypeme do 1,5 litru vlažné polévky a zamícháme
- vaříme cca 20 minut
Hraška také na mozeček, lečo, špenát apod.
- Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne kaše
- přidáme uvařený květák nebo podušené papriky a rajčata nebo mražený špenát
- promícháme, podle potřeby povaříme a dochutíme
- chutnejší je, když Hrašku povaříme s osmahnutou cibulkou a Mahá kořením
S Hraškou klidně také na dresinky!
- základ dresinku připravíme jako u pomazánky, použijeme však 5g Hrašky na 25ml vody
- po vychladnutí našleháme s jogurtem nebo kyselou smetanou
- dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme kopr, bylinky, česnek apod.
Je libo pomazánka z Hrašky?
- na 1 osobu použijeme 10g Hrašky na cca 50ml vody
- těstíčko rozmícháme s vodou a zvolna vaříme na hustou kaši 20 minut
- po vychladnutí našleháme s tukem 20g na osobu, jako tuk může být olej, máslo apod.
- dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme buď třený česnek, nastrouhaný křen anebo nakrájenou papriku, rajce, mrkev, celer apod.
Složení produktu
Složení: hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40% draslíku), směs koření, chilli